Landivar Architects

Courtyard House

The courtyard house, Brighton was granted planning consent in March 2010.

The house has four bedrooms, three bathrooms and resides within a secluded plot of more than 1000m2. in the heart of Hove.

The house is constructed of ebony brick and glass. The fenestration is formed of grey powder coated aluminium windows with the detailing being contemporary in organization. The flat green roof is formed of sedum / wild grasses that actively encourages biodiversity, whilst softening the visual impact of the development.

The proposed house works with the natural topography of the site, allowing the house to be dropped down into the landscape. The result of using the landscape in this way forms a reduced visual impact to the north elevation, whilst retaining the view of a green space.